Att börja blogga

När man ska blogga ska man skriva inlägg allt som oftast, det är liksom det det går ut på. Så jag måste börja komma igång med att skriva, litet då och då, hellre ofta och kort än långt och sällan tänker jag. Mina tankar kommer igång när jag är ute och går, så har det alltid varit. Så det gäller att fånga upp dessa tankar och idéer när jag är tillbaka hemma, sätta mig snarast eller greppa papper och penna och göra några korta noteringar. Så brukade jag göra i mitt tidigare yrkesliv. Om det blev stiltje på idéer och jag körde fast, så gick jag ut på promenad och då brukade det alltid lossna. Några av mina smartaste idéer har kommit till mig under pågående vandring, bara kommit så där, flygande till mig. Själva prototypen alltså, idéer som behöver slipas till och formas – jag ska försöka utveckla den metoden till bloggskrivandet.

Vardagsmotion

Jag har börjat lägga mig till med vanan att på egen hand gå en rask cirka 5 km lång motionsrunda (så gott som) varje morgon/förmiddag, vardag som helg. Det är jätteskönt att komma ut och komma igång, helt enkelt väcka och värma upp kroppen – jag kan verkligen rekommendera det! Skönt också med litet tankeutrymme för mig själv, eller lugn och ro för att lyssna på ett radioprogram t ex eller prata högt med mig själv för att prata av mig eller lösa problem. Väldigt skönt också att få det gjort tidigt på dagen så att jag kan släppa det. Oftast vill Lilja (vovven) följa med, då blir det vanligtvis en kortare tur med henne först och en längre för mig därefter. Idag blev det just så. Lilja är inte så förtjust i att gå långt tidigt på dagen, senare på dagen är hon mer på G.

Häromdagen fick jag sällskap på turen, det vill säga jag gick ifatt ett gäng herrar som precis hade börjat sin runda. Det visade sig vara en vandring anordnad av vår lokala PRO-förening. Vi pratade litet grann, och jag berättade att jag precis har kvalificerat mig för att vara med på deras turer (förutom att jag inte är medlem), men de tyckte att jag skulle höra av mig igen om några år. Jag antar att de tyckte att jag var litet för snabb och spänstig för dem, i alla fall stärkte det min självuppfattning att gå ifatt och förbi dem med god fart.

Som ny bloggare testar jag mig fram. Vandringen som metafor för min blogg och min resa som nybliven pensionär (oj, nu skrev jag det ändå!) ligger nära till hands. Jag tillbringar mycket tid på rörlig fot och älskar all rörelse utomhus. Träning, vardagsmotion samt mat är ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Så basen i mitt bloggande kommer att utgöras av olika aspekter på hälsa, livsstil och levnadsvanor, samt kryddas med nedslag i min vardag och hur jag tacklar mitt nygamla liv.

 

 

 

Vad skulle du vilja att jag ska skriva om – låt mig veta!
Använd kommentarsfältet nedan.

Läsarkommentarer

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *