En fullständigt meningslös vecka

Fy så trist – i över en vecka har jag varit förkyld nu, och ingenting kan kännas så meningslöst. Jag har knappt varit utanför dörren, förutom två dagar i slutet av förra veckan då jag lyckades skrapa ihop mig och orkade gå vår femkilometersrunda. Det var innan jag fick en backlash, i söndags var jag tillbaka på ruta ett igen. Jag tror inte att det var p g a mina promenader som jag blev sämre, faktiskt inte. Men sämre blev jag.

hund-i-sang
Hund som slappar i soffan – inte min dock

Jag är inte den som ligger i sängen när jag är sjuk. Om jag ligger någonstans, så blir det i hörnsoffan i storstugan. Där boar jag in mig med kuddar, pläd, radio, mobil, laptop och teve på nära håll.  Jag ligger sällan ner utan sitter skönt tillbakalutad, men får sällan sällskap av min hund. Då måste jag i så fall ha mat eller godis att locka med för att få henne att hoppa upp.

Ingen jympa i praktiken …

Det tråkigaste av allt är att jag har varit tvungen att ställa in flera jympapass. Det känns som ett svek mot mina motionärer, jag vill ju vara där för dem även om jag vet att de förstår att jag behöver vara borta. Hittills har jag ställt in fyra pass inkluderat morgondagen. Som tur är har vi numera ett väldigt flexibelt system att skaffa vikarier, vi slipper ringa en massa telefonsamtal. Workplace är en variant av Facebook, så där lägger jag bara ut en fråga i min grupp, så kan jag – om jag har tur – ha ett svar på några minuter bara. Och vi är väldigt hjälpsamma och snälla mot varandra. Det har hittills alltid löst sig för mig i alla fall, och jag ställer själv upp så mycket jag förmår. Inte just nu bara,

musikinspelning…men i teorin

Vad gör en jympaledare som inte kan jympa? Ja, t ex förbereder nästa jympapass, letar musik och hittar på nya övningar i huvudet. Jag är otroligt nöjd över att ha haft så mycket sammanhängande tid den senaste veckan, att leta de sista låtarna, bestämma ordningen på låtarna i passet, tajma dem och bestämma hur lång respektive låt ska vara i passet etc.

Sen behöver jag hjälp att mixa musiken till ett sammanhängande pass och få det inlagt på min mobil och i ett USB-minne som back-up. Det hjälper mig Joacim med, en av de tre killar som ingår i Friskis musiksupport i Göteborg. Jag har bokat tid med honom till helgen för att få passet klart. Tanken sen är att jag ska använda semestern nere i Torrevieja om ett par veckor att få till alla övningar och förhoppningsvis att de också sitter i knoppen och kroppen.

Man kan studera också

flicka-i roddbat-Jag har också använt tiden till att gå en webbaserad kurs för att leda roddpass på Friskis. Ett roddpass är ett sportigt, härligt gruppass på roddmaskin där du tränar hela kroppen effektivt; styrka och uthållighet i ben, bål, skuldra och arm och som grädde på moset också hjärtat dvs din kondition. Du känner dig helt genomarbetad i kroppen när du är färdig. Du tränar tillsamman i en grupp och du har både glädje och nytta av dina träningskamrater.

Jag har dock inte kunnat fullfölja kursen mer än till en viss gräns. Jag har lyssnat och tittat på filmer och svarat på frågor i ett quiz.  Nästa steg för mig är att jag ska förflytta mig till Friskis för att träna teknik, och filma mig själv så att jag kan dissikera min teknik hemma. Men det får anstå till jag är piggare och starkare. Därefter ska jag sätta samman ett pass och visa upp – sen ska jag börja leda den mjukare varianten Rodd Soft. Jag ser fram emot det.

ingela-vid-bertilssons_
LItet förtjust i skylten bakom mig

Till sist …

Det är hög tid för mig att ändra den inställning som jag gav uttryck för i rubriken för dagens inlägg. Så meningslös har veckan faktiskt inte varit för mig. Jag har haft gott om tid att ägna mig åt mina träningspass och ett par blogginlägg också, utan att behöva känna mig splittrad för att det är en massa andra saker som jag också vill och kanske borde göra.

Jag kan nu vila mig fram till på måndag då jag verkligen hoppas att jag ska kunna köra mitt jympapass igen.

Om allt går som jag vill kommer jag att skriva ett blogginlägg med ett mer angeläget innehåll om några dagar.

Hoppas att du håller dig frisk och på benen. Vi ses snart igen!

Kategori

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Det är väl oftast lite trist att inte få var vid full vigör. Men jag tycker ,verkligen att du har , trots vila i Ditt goa hörne , också fått uträttat mycket. Härligt efter en sån här pärs att ha en Spanien resa att se fram emot.
  Hoppas nu att du vid detta laget känner Dig helt kry igen.Kram

  • Tack Lisbeth!
   Ja, nu är jag mycket bättre, jag hade mitt första jympapass igår och det gick bra. Men förkylningen vill inte riktigt släppa, den är av ett väldigt envetet slag.
   Ha de gott, hoppas du slipper “snuvan”. / Ingela

  • Hej Karin, kul att du läser och kommenterar min blogg!
   Nej det är absolut inte fel att vila, jag håller verkligen med dig! Men jag är inte så bra på det. Det går an när jag verkligen är påverkad av en infektion eller nåt annat (vilket nästan aldrig händer), då är det gott att ligga still och se en film eller titta på TV eller nåt annat …. men när jag är ganska pigg men ändå inte kan vara i rörelse …. det är det svåraste. Men nu är jag ganska pigg igen, så problemet är löst för denna gång. Var rädd om dig du med! / Ingela

Trackbacks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *