Hösten nalkas – men det går för fort

Jag blir alltid så överrumplad, varje år på samma vis. Vi gör ofta en resa i augusti, och är vanligtvis borta en vecka. Innan vi åker är det full sommar och vi är i full gång med våra sommarsysslor – i år var det målning för maken och trädgårdsarbete för mig. Och så kommer den där härliga veckan när vi ska få göra ett avbrott i allt det praktiska, och ta en paus för kroppslig, mental och social vederkvickelse. Det som inte blivit gjort – vi blir aldrig färdiga – det tar vi itu med när vi kommer hem, tänker vi då.

Det uppstår ett “glapp”

Men när vi kommer hem, då är allt så annorlunda, det blir som ett hack i tillvaron där mot sommarens slut. Arbetsstarten ligger framför oss, i alla fall för Berndt. Jag börjar också “arbeta”, dvs Friskisterminen drar igång, de meditativa vandringarna likaså och så bloggandet förstås. I samband med detta blir det ofta väderomställningar, och det känns inte lika självklart med utesysslorna. Jag brukar tappa stinget där, sköter inte våra krukor som tidigare, inte heller rabatterna och jag tappar styrfarten för att bli klar med det jag har påbörjat. Lite bättre känns det i år, men det beror mycket på att vädret har blivit stadigare de senaste dagarna så att det är möjligt att jobba längre stunder utomhus. Och på att jag inte har ett “riktigt” arbete som tar mycket av min tid.

Hösten är lång

fysalisJag tror att det som är grunden till mitt “problem”, är att vi tidigare på sommaren alltid tänker oss att hösten är så lång och ofta med bra väderlek. Vi kan skjuta sysslorna framför oss – det finns marginaler. Men det gör ju inte alltid det, ibland är det faktiskt skitväder på hösten, och då går det inte att måla på huset och det är inte så roligt att hålla på med plantering osv. Och sen börjar i alla fall jag fundera på vad jag ska hitta på i höst, scanna av kursprogram, teater- och musikföreställningar, utställningar etc.

Hösten är så mycket mer

Vilka frågor är aktuella för dig när det blir höst, vad brukar du sätta igång för projekt, vad vill du göra? Förra året så här dags skrev jag ett blogginlägg som jag kallade Hösten – omprövningens tid (länk) – läs gärna det! Är det så för dig också, att du omprövar ditt liv eller i alla fall vad du ska göra med det i ett kortare eller längre perspektiv just på hösten? Vanligtvis brukar de frågorna vara på tapeten vid nyår, många avger nyårslöften till exempel. Annars tycker jag att hösten är en bra tid för kontemplation, naturen inbjuder till det. Det faller ett lugn över den – och mig.

Hösten i bloggen

bloggenI nästa blogginlägg planerar jag att skriva om att göra en livsstilsförändring, t ex börja träna, sova mer och bättre, äta hälsosamt osv. Efter sommarsemestern är det vanligt att vi vill göra sådana förändringar, hur är det för dig?

Jag har inte någon publikationsplan för hela hösten, men alkohol står på agendan, vandring, en spanienresa och en helgutflykt till Stocholm med teeaterbesök bland annat.

Jag skulle vilja ha din hjälp att få veta vad du vill läsa om. Skriv jättegärna vad du saknar, vill ha mer av osv i kommentarsfältet, det blir en stor hjälp för mig att pricka rätt.

Ingela-vid-vagskal
Vilken stig ska jag ta?

Till sist …

Det är sköna dagar nu, det har visserligen åskat och regnat tidigt i morse men det ska bli 23 grader varmt i eftermiddag sägs det. Jag ska strax ge mig ut på vår rättså stora naturtomt och fortsätta mitt slyslående. Vi har hur mycket som helst och det är svårt att hålla efter. Men det blir så fint när jag får bort småhasslarna, -ekarna och -rönnarna och gräset. ljungen, blåbärsriset med mera träder fram – det är som att städa naturen.

Hoppas att du också njuter av dagarna oavsett vad du har för dig.

Vi hörs & ses!

Ingela-namnteckning

PS. Tyckte du om det du läste? Vill du läsa mer?
Klicka på länken till Följ min blogg, fyll i din e-postadress och du får ett meddelande varje gång jag publicerar ett nytt blogginlägg.

Kategori

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *