Hösten –  omprövningens tid

Hösten är en tid av omprövning – för mig i alla fall. Mitt år följer läsåret, kanske har det att göra med att jag har arbetat med utbildning under många år. Så nu är det nystart för mig, med de frågeställningar som följer med det – det berör även bloggen.

Hösten och Pantertantens blogg

Innehållet

Nu har bloggen varit i gång under sju månader, oj så fort det har gått! Och hur har det gått? I de fyrtiosju inläggen som jag har hunnit med, är det vanligaste temat resor, hela femton inlägg utgår från en kortare eller längre resa. Tio inlägg har någon form av träning som tema, elva handlar om fysisk aktivitet, fem om vardagsaktivitet, lika många om förändring, tre om balans och fyra om mat och så vidare – varje inlägg kan ha flera teman. Men det övergripande temat är ändå hälsa.

Formen

Bloggen har successivt utvecklats till att jag skriver ganska långa “artiklar” på olika teman. Jag tycker att det är väldigt roligt att ha möjlighet att fördjupa mig i ett ämne, och att dela med mig av det till dig som läser min blogg.

Pantertanten skriver
Pantertanten skriver

Men det är också ett visst arbete; jag gör research och läser på, är noga med hur jag bygger upp en artikel och hur jag formulerar mig etcetera. Den slutsats jag drar nu, är att det tar litet för mycket av min tid och uppmärksamhet – det har uppstått en liten konflikt inom mig själv. Jag vill verkligen skriva, men jag vill inte lägga riktigt så mycket tid på det som jag har gjort.

Förändring

Riktigt hur en förändring ska se ut vet jag inte, det får tiden utvisa. Olika idéer snurrar i mitt huvud, till exempel att publicera endast en gång/vecka på en given dag . Hitintills har jag brukat lägga ut nya inlägg cirka var tredje-fjärde dag, förutom nu på sommaren när jag har glesat ut dem till var fjärde-femte dag. En annan idé är förstås att helt enkelt skriva kortare; de långa artiklarna skulle kanske kunna delas upp på en serie kortare inlägg. En tredje idé är att skriva litet mer spontant, jag kanske inte alltid måste ha så faktaspäckade inlägg.

Synpunkter

Jag vill gärna ha din hjälp, att du som läser bloggen också skriver en kommentar och talar om vad du tycker om min blogg, vad du vill att jag ska skriva om, hur ofta vill/orkar du läsa inläggen, hur ska jag skriva – vad tycker du?

Hösten och träning

Tankar om bloggen är inte det enda om snurrar i mitt huvud nu, naturligtvis handlar mina tankar också om rörelse och framför allt om träning. Jag har precis kommit igång med mina Friskis & Svettis-pass, två per vecka,  måndag och torsdag. Efter sexton år av “vila”, det vill säga att jag har inte varit friskisledare – har jag reaktiverat mig. Det är jätteroligt att stå i mitten igen, Jympa Soft är den intensitet som jag har valt och som föreningen ville ha mig till. Idag var det, som man säger nuförtiden, “sjukt många” på passet –  då trivs jag!

TerränglöpningMen visst är träning ett vanligt tema så här dags på året, i samtal och media? Tillhör du dem som överväger att börja träna, som inte har någon pågående aktivitet över huvud taget. Eller är du en av dem som ska fortsätta där du slutade efter en tids “avhållsamhet”och flykt in i sommarlivet? Strategierna för dessa båda alternativ skiljer sig förstås åt; det brukar vara en ganska enkel sak att börja på nytt där du slutade i maj/juni.

Men ska du börja från början, så har du en del tankearbete och research framför dig. Vill du ha stöd för dina tankar och planer så rekommenderar jag dig att läsa två av mina tidigare blogginlägg: Det är aldrig för sent att börja – gamla hundar kan lära sig sitta och Målet är inte nått förrän målet är nått. Vill du ha mer inspiration kring själva träningen kan du läsa Det är aldrig för sent att börja träna – men vänta inte för länge. Använd kategorierna till höger här på sidan för att hitta inlägg på ett tema som du är intresserad av att läsa.

Du får gärna också ställa frågor till mig om träning i kommentarsfältet i bloggen. Då svarar jag också i bloggen och du kan läsa svaret direkt under din fråga på den sida du skriver kommentaren. Om du inte vill att andra ska läsa det du skriver så får du gärna mejla mig på ingela@pantertanten.nu Men jag tycker det är bra om du skriver i bloggen, då kan fler lära av det du skriver och jag svarar.

Till sist …

Karl JohanEnligt mig är det inte höst ännu, utan sensommar. Vi har ett fantastiskt väder just nu, sol och värme, härlig luft och svamp i skogen. Nu gäller det att passa på att vara ute så mycket om möjligt, fortsätta bada i hav och/eller i sjö – helt enkelt “samla sommarminnen” som vi säger i min familj.

Så nu ska jag bege mig ut några timmar, rensa på tomten och springa i skogen. Det blir skönt, för att sen komma in och tillaga de två jättefina Karl Johansvampar som jag hittade i skogen igår, ihop med fetaost-och olivfyllda färsbiffar tror jag det får bli …

Kom ihåg att skriva vad du tycker och vill med Pantertantens blogg, jag vill ha många kommentarer till inlägget.

Ha dé gott till vi ses igen!

 

 

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. /Kajsa säger

  Ingela🌟 din blogg är väldigt
  intressant att läsa. Brukar alltid försöka läsa dina inlägg men ibland räcker tiden inte bara till.
  Tycker du är väldigt duktig på att formulera dig och det är lättläst. Så ge inte upp. Du vet hur det är när man arbetar och skall få till allt runt omkring💛

  • Ingela Kumlin säger

   Hej Kajsa, tack för att du läser min blogg och kommenterar som jag bad om! Tack för dina uppmuntrande ord, jag suger åt mig av dem. Jag ska absolut inte ge upp, jag har satsat så mycket nu på flera olika sätt, så det jag har uppnått hittills vill jag absolut inte tappa. Sen är det väl en liten skillnad i alla fall, att jag inte “arbetar” i den meningen som du antagligen avser, jag är ju helledig men har bestämt mig för att vika en viss del av min lediga tid till att driva en hemsida och en blogg. Men, jag är nyfiken på framtiden och att se vad den har i sitt sköte, så – tack igen för dina uppmuntrande ord! / Ingela

Trackbacks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *