Pantertanten tar en paus – och bloggen likaså

Ja, så är det – tro det eller ej. Jag kommer att ta en paus från Pantertanten, för att få loss lite sammanhållen tid. Vad innebär det att “ta en paus”? Ja, i detta fall innebär det att jag vill vila från bloggandet ett tag framöver, att inte ha en tidspress på mig att publicera nya blogginlägg med viss frekvens. Jag älskar ju att skriva, det tror jag att du har förstått. Men när skrivandet upplevs som “tvång”, då är det inte lika kul längre. Och det tvånget, det är det bara jag själv som har lagt på mig – jag har ingen att skylla på.
Men om lusten faller på kommer jag nog skriva lite grann ändå. Kanske artiklar, kondenserade blogginlägg, på de olika teman som jag skrivit på, t ex balans, träning, hälsosam mat. Det är en del av bloggen som jag vill och behöver utveckla – i min egen takt.

Det ska jag göra i stället

De här tankarna är inte helt nya, de har jag kämpat med av och till under den tid som bloggen har varit igång, sen förra året. Det som gör att jag tar tag i saken och gör något åt den nu, är att allt jag vill göra inte får plats i min agenda. Det är så mycket som jag vill och behöver ta itu med, stora projekt relaterade till våra hus, tomt och inredning . Jag vill kunna dra igång ett arbete och ge mig hän och låta det få ta sin rimliga tid, utan att behöva tänka på när jag ska blogga nästa gång och om vad. Ett exempel på projekt är att rensa och tömma ett 40 kvadratmeter stort garage och iordningsställa det för att fungera bättre än det gjort hitintills. Ett annat stort projekt inomhus är en överfylld platsbyggd bokhylla, där alla böcker ska gås igenom en och en och tas ställning till om de ska behållas eller skänkas bort. Det finns även andra utrymmen som behöver rensas och iordningsställas – känner du igen dig? Det är väl det som kallas “döstädning”, en syssla som drabbar många i 50plus-åldrarna.

Till sist …

sista-sommardagen
Den sista sommardagen?

Om du följer Pantertanten på Facebook och/eller Instagram, så kommer du se en del inlägg från mig även fortsättningsvis. Men jag kommer att tagga ner på den delen också, det ska bli så skönt att vila därifrån.

Ett litet medskick nu när bloggen ska vila sig i form – det finns 93 blogginlägg att botanisera bland! För att hitta alla inläggen går du in under rubriken BLOGG på startsidan, i mobilen ligger rubrikerna under de tre strecken högst upp till höger på förstasidan. Det nyaste inlägget ligger först och du kan lätt bläddra dig bakåt. Ett annat sätt är att gå via de kategorier som är uppräknade längst ner i det turkosgröna fältet på varje sida i bloggen, på datorn ligger de även i kolumnen till höger, Vill du läsa om resor, balans eller mat – klicka på den rubrik du är intresserad av så ligger de aktuella inläggen där i tidsordning.

Och du, när du ändå är inne och läser så kan du väl skriva en kommentar – jag får den och  läser och besvarar den även om jag pausar från att blogga.

Ha dé så gott – vi hörs & ses lite längre fram! Vi får väl se hur det går med min avhållsamhet …

Ingela-namnteckning

 

Kategori

Läsarkommentarer

Kommentarer

  • Ingela Kumlin säger

   Tack Catte!
   Ja ibland måste man ta beslut som man egentligen inte vill …. Hoppas du fortsätter hålla koll på Pantertanten, det kommer säkert en fortsättning.
   Kram/ Ingela

  • Ingela Kumlin säger

   Hej Therese!
   Ja, som jag skrev i det förra svaret, ibland måste man ta beslut som man egentligen inte vill. Men nu, ett drygt dygn senare känns det ganska skönt faktiskt.
   Hoppas du fortsätter hålla koll på Pantertanten, det kommer nog en fortsättning.
   Kram/ Ingela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *