Sommaren är lång och nu är den på gång…

Rubriken ovan är tänkt som en travesti på Tomas Ledins gamla sommarplåga: “Sommaren är kort, det mesta regnar bort …” Den stämmer inte så bra överens med verkligheten längre – iaf inte när jag tänker på förra sommaren. Den var både väldigt lång, alldeles för varm och regnet såg vi alldeles för lite av. Ja som sagt, nu är sommaren på gång, och skönt är väl det! Det har varit en lång vår, stundtals litet jobbig vädermässigt och om jag minns rätt var det i mars vi hade en förtida sommar. Sen dess har det varit omväxlande väldigt kallt, väldigt regnigt, väldigt blåsigt omväxlande med enstaka dagar med varmt och soligt väder. Nu får det snart stabilisera sig tycker jag, men inte så som förra sommaren. Jag tror inte att någon önskar sig en jättelång värmebölja och torka och vattenbrist igen …

Utveckling av hemsidan …

Har du funderat på vad jag håller på med nu, varför jag inte har lagt ut något blogginlägg på en dryg vecka. Du ska få svar oavsett om du har saknat mina inlägg eller ej. Du kan redan nu se och kommer snart att se än mer av, att jag har jobbat och fortsätter jobba med min hemsida. För några dagar sedan publicerade jag en helt ny sida om Meditativ vandring (länk), som är mitt nyaste engagemang. Jag är övertygad om att vi är många som behöver stanna upp, hitta oss själva i våra egna kroppar, stilla vår tankeverksamhet och meditera. Att naturen bidrar till en sådan process vet vi alla och det är också säkerställt genom forskning.

flicka-i-skogen… och meditativ vandring

Jag har därför utvecklat ett koncept med vandring i natur, i första hand nu i skog, där du är välkommen att delta. Vandringen är meditativ i det avseende att du ges möjlighet att upptäcka ett sätt att röra dig i och uppleva skogen som är fritt från prestation. I stället är det fyllt av närvaro, uppmärksamhet och nyfikenhet – det är väldigt hälsosamt. Du når den nya sidan via länken ovan och via menyn längst upp till höger på min hemsida. Om du är intresserad tycker jag att du ska läsa om meditativ vandring, och om du skulle vilja delta ska du hålla koll på Pantertanten.nu på Facebook och Instagram där jag lägger ut var, hur och när de meditativa vandringarna går av stapeln. (PS. Jag hoppas förstås att du följer Pantertanten på sociala medier, och den här sidan också. Det gör du enklast genom att lämna din mejladress till höger på sidan, så får du ett mejl varje gång jag släpper ett blogginlägg.)

… och ännu fler sidor

Det ligger en hel del arbete “under ytan” för att göra nya sidor till hemsidan. Jag har ju min fantastiska webbdesigner Eva (Synnergren, Kindbo AB) som har gjort hela min hemsida, men hon kan ju inte göra allt. Hon hjälper och lär mig att kunna göra saker själv istället. Det har tagit lite tid för mig att komma till skott, men nu håller jag t ex på att göra faktasidor om de ämnen jag skriver om. Jag kallar sidorna för “Artiklar” och de innehåller fakta som är extraherade ur blogginläggen och sammanställda. Ett exempel är en sida som snart kommer att publiceras, som jag kallar “Fysisk aktivitet & fysisk träning”. Den är baserad på fakta som jag har hämtat från flera blogginlägg. Tanken är att skala av allt “kringprat” i blogginläggen och gå direkt på att hitta fakta, t ex hur du mest effektivt lägger upp din träning. Det kommer att finnas artiklar om hälsosam mat, att göra förändringar, balans-, styrke- och rörelseträning etc. Tycker du att det känns angeläget att hitta informationen lite mer kortfattad och koncis, är det öht en bra idé? Eller är det något helt annat du skulle vilja att jag skriver om – berätta MYCKET GÄRNA i en kommentar här nedanför!

… och så Friskis också

Ingela FriskisledarenNu ska det bli riktigt skönt med lite sommarlov från Friskis. Terminen slutar vid midsommar, och i sommar behöver jag bara göra 3-4 pass för att bidra till att hålla sommarschemat igång. Jag har gjort drygt 70 pass i vår plus några föreläsningar, och även om det är roligt och givande på många sätt, så behövs det lite återhämtning trots allt. I sommar ska jag också datera upp mitt jympapass, fräscha upp det lite och förbättra det, och det kräver också engagemang och fokus.

För att lyfta blicken från vardagen, så måste jag säga att det här året med Friskis har varit oerhört roligt och meningsfullt, och jag vet inte riktigt om jag skulle vilja släppa det igen – så mycket ger det mig tillbaka. Jag bjuder på lite “grädde på moset” också, jag tycker det är viktigt att dela med mig av sådant som jag har kompetens kring. T ex idag efter mitt pass, hade jag en genomgång för alla som ville vara med. Jag gick igenom ett kort träningsupplägg med den viktigaste träningen att göra i sommar för att inte tappa den styrka, kondition och balans som byggts upp under det gångna året. Det får kanske bli till ett extra blogginlägg endera dagen för att du och några flera ska få ta del av det. Det vill du väl?

Annat roligt som händer

Vitsipp-Lilja
Vitsipp och Lilja

Jag har skrivit tidigare och återkommit till, att vi skulle ha en hundvalp på gång. Först blev jag erbjuden att köpa en liten tikvalp i början av förra året, men då var det för tidigt för oss, jag var ju alldeles nybliven pensionär då. Sen skulle det kunna bli en leverans i augusti förra året, men då gick tiken tom. Sen var det dags med en födsel i februari igen, vilket vi var väldigt taggade inför, men då blev det bara EN ENDA valp, en hanvalp! Det är inte något fel med hanvalpar, men jag/vi vill – som de flesta – ha en tikvalp. Vi har bara haft tikar: Sippan, Daisy, Rosa(munda) och nu Lilja. Vi tycker att de är lättfostrade och mindre i storlek än hanarna, och så slipper man ha en hund som “löper” året runt.

Hur som helst så har jag nu fått veta att det kommer valpar i september, om allt går som det ska. Men då har vi i stället hamnat i tvivelsmål om vi ska ha valp eller ej, hur vi ska hinna, planera dagarna osv – vi har ju så oerhört (!!) mycket att stå i, gubevars! Det roliga som händer nu är att vi har lånat en 2-årig tik från vår uppfödare, först förra helgen, sen blir det till midsommar igen och kanske med förlängning för att lära känna varandra litet extra. Så ska vi se om vi vill ta över henne – Vitsipp som hon heter. Bara blomnamn på våra hundar, det är helt uppenbart.

Till sist …

ingela-student

Vi ses snart igen med ett sommarträningsprogram. Därefter tar jag nog och sommarchillar litet, skriver mer när andan faller på – vi får se helt enkelt. Men om du vill läsa mer från mig så finns det 85 tidigare inlägg som du kan botanisera i. Längst ner på varje sida ser du de kategorier som jag har gett inläggen, klicka där så får du upp just dem. på så vis kan du tematiskt följa den röda tråden – om den finns!

En helt annan sak … just idag är det 50 år (!) sedan jag tog studenten – därav detta foto! Lite ömhet känner jag för den där 18-åriga flickan som ännu inte har bestämt sig för vad hon ska bli. Jo, det har hon faktiskt gjort, men hon ändrade sig – men det tar vi en annan gång.

Ha dé gott och ta hand om dig!

Ingela-namnteckning

PS. Jag vill så oerhört gärna att du skriver en kommentar till mig, direkt här i bloggen. Det är så svårt för mig annars att veta vad du tycker och vad du vill med min blogg. Så skriv nåt …!

Kategori

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. lisbeth westerlund säger

  För det första vilket underbart foto!

  för det andra så roligt det låter med Vitsipp. hoppas det ska fungera väl.
  För det tredje så hade jag tänkt hoppa över gympan i morgon f.m. men kanske inte gör det efter att ha läst ämne en blogg. detta ” får jag sova på”
  För det fjärde så går jag genom min bokskog varje dag, men glömmer nog att meditera. tack för tanken, Däremot förundras jag över hur underbart där varje dag,

  • Ingela Kumlin säger

   Tack kära Lisbeth för att du fortsätter läsa min blogg och att du kommenterar nästan (?) varje gång! Jag ser att min text har haft visst inflytande på dig – gott nog! Tycker du ska gå ut i din bokskog, blicka upp mot trädkronorna och bara njuta! Ha dé gott önskar kamraten, Ingela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *