Våren kom av sig och Pantertanten likaså – ett mellansnack

Det är måndag morgon och det har börjat regna och blixtra. Våren tar en paus, men det är nog detta som är våren i april med sitt ombytliga väder. Jag sitter på F&S i Mölnlycke och väntar på att mitt Core-pass ska börja. Jag har lämnat bilen till vårstädning och rengöring, det är därför jag är så tidigt här.

Jag började skriva som Pantertanten igår, men borde ha gjort det i lördags enligt min plan, och nu sitter jag här på måndag morgon och börjar om. Jag brukar blogga var tredje dag, tillräckligt sällan för att du inte ska tröttna på mig, och tillräckligt ofta för att du inte ska glömma bort mig. Det är min syn på saken – vad tycker du?

En bloggares vånda – vad ska jag skriva om idag

På de sidor där bloggare skriver för blivande och nyblivna bloggare, finns det alltid ett avsnitt om hur bloggaren ska tackla den idétorka som uppstår emellanåt.  Det är oundgängligt att det blir litet tomt ibland, särskilt om man som jag har ambitionen att skriva litet mer utförligt på olika teman. Min systerson, en av mina följare, säger att jag skriver “artiklar” och det stämmer nog, kanske ska jag ompröva den ambitionen. Nackdelen med att skriva långa inlägg är att du kanske inte orkar läsa det jag skriver, skjuter upp det till senare och sen kanske helt glömmer bort att läsa inlägget. I så fall är det kontraproduktivt, jag vill ju att du ska läsa och helst också återkoppla och dela med dig till mig och de andra som följer/läser bloggen. Jag ser bloggen som en arena för en process mellan mig, dig och mina övriga läsare.

Pantertanten vill inspirera, motivera och göra skillnad

Pantertanten skriver inte bara för andra kvinnor. Jag tror att det jag skriver, tycker och tänker om, har lika stor relevans för män. Pantertanten skriver inte heller bara för “tanter”, vad det nu innebär att vara tant, Jag tror och jag ser att även yngre kvinnor och män, kan ha intresse av mina skriverier. Jag gläds åt att ni som prenumererar på mina inlägg är av båda könen och i olika åldrar. Jag välkomnar gärna fler – vill du hjälpa mig med det? Tror du att det du läser och ser här i bloggen, kan tillföra något till en vän, familjemedlem eller ditt nätverk – dela då gärna sidan. Du kan dela till Facebook, Linkedin, Pinterest och via mejl – använd de små symbolerna här intill.  Ett bra sätt för dem som vill följa Pantertanten.nu kontinuerligt, är att fylla i sin mejladress här på min hemsida, och får då ett mejl varje gång ett nytt inlägg är publicerat.

Teman för Pantertantens blogginlägg

Till höger ser du de kategorier som utgör teman för det som Pantertanten skriver om. Hitintills har jag mest skrivit om förändring av olika slag. Dels förändring i form av omställningen till ett liv efter avslutat yrkesliv (man vet aldrig, jag kanske börjar jobba igen!), dels förändring av beteende i stort men framför allt med inriktning på rörelse/fysisk aktivitet och matvanor. Jag vill gärna skriva mer om mat, tipsa om recept som jag prövat och som kan betraktas som hälsosamt. Jag vill också gärna dela med mig av träningsråd, -program etcetera. Alkohol är också ett självklart tema, om än litet laddat som jag uppfattar det. Tobak och rökning tänker jag inte skriva om, alla vet att rökning är bland det farligaste som man kan hålla på med.

En nyhet som jag tycker ska bli jättetrevligt, är att bjuda in gästbloggare. Jag har har redan den första på gång, en av mina favvisdietister som ska dela med sig av tankar om äldres hälsosamma matvanor.

Pantertantens resor i bloggen

Resor har också varit ett tema, eftersom jag har haft förmånen att åka på två resor redan under våren, till Torrevieja i Spanien och Courmayeur i Italien. Snart bär det av till Andalusien, min tanke är att jag ska skriva ett eller ett par inlägg under de nio dagar som jag är där. Kanske blir det i stället kortare dagboksinlägg, dag för dag under resans gång, för att göra det möjligt att rapportera. Därefter har jag mitt stora mål i augusti, vandringsresan till Cervinia – den vill jag verkligen dela med mig av, det ska bli SÅÅÅ KUL!

Jag vet, det är inte bra att göra så många flygresor som jag gör i år, jag har dåligt samvete för det. Men det är ett uttryck för min nyvunna frihet, att kunna resa som jag vill nu i år i alla fall. Jag kommer att klimatkompensera, snart har vi en liten hundvalp att ta hand om och fostra. Då dröjer det länge till jag lämnar bort henne, jag vill sätta min prägel på henne inte överlåta det till någon annan.

Till sist …

tycker jag att det skulle vara roligt och bra om du vill lämna dina synpunkter i kommentarsfältet här nedanför. Tyck till om det jag har skrivit om idag: hur ofta vill du att blogginläggen ska komma, vad vill du att jag ska skriva om, har du någon fråga till Maria som ska skriva om mat för äldre och har du något önskemål om vad nästa gästbloggare ska skriva om?

Och till allra sist – dela med dig av mitt inlägg här nedanför!

Vi hörs & ses snart igen!

 

Kategori

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *